Το σύστημα ISO 22000 του 2018, αποτελεί μία συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση της επικινδυνότητας και της σοβαρότητας, καθώς και τον έλεγχο των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων που σχετίζονται με όλα τα στάδια παραγωγής ενός τροφίμου, από την ανάπτυξη και τη συγκομιδή των πρώτων υλών μέχρι την τελική κατανάλωση του προϊόντος.

Το σύστημα ISO 22000 είναι ένα προληπτικό σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας στα τρόφιμα, το οποίο προλαμβάνει τους κινδύνους και αναγνωρίζει τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου στα οποία μπορούν να ελεγχθούν οι πιθανοί αυτοί κίνδυνοι.

Η εφαρμογή του συστήματος ISO 22000, εκτός από την εγγύηση για μεγαλύτερη ασφάλεια στα παραγόμενα τρόφιμα, συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων της επιχείρησης και στην γρηγορότερη ανταπόκριση σε πιθανά προβλήματα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία των επιθεωρήσεων από τις Κρατικές Υπηρεσίες και τις διεθνείς αρχές.

Εγκατάσταση ISO 2200:2018

  • Καθορισμός Στόχων και Δημιουργία Ομάδας Ασφάλειας των τροφίμων.
  • Συλλογή Δεδομένων Προϊόντος.
  • Προσδιορισμός Χρήσης του Προϊόντος.
  • Κατασκευή του Διαγράμματος Ροής Διεργασίας και Επιβεβαίωση Διαγράμματος Ροής.
  • Ανάλυση επικινδυνότητας και Προσδιορισμός Προληπτικών Μέτρων, Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων και των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (CCPs).
  • Καθορισμός των κρίσιμων Ορίων.
  • Θεσμοθέτηση Διαδικασιών Παρακολούθησης των CCPs και Θεσμοθέτηση Διαδικασιών Διορθωτικών Ενεργειών.
  • Θεσμοθέτηση Διαδικασιών Τεκμηρίωσης του Συστήματος.
  • Θεσμοθέτηση Διαδικασιών Επαλήθευσης του Συστήματος (Δοκιμαστική Εφαρμογή).
  • Πιστοποίηση του συστήματος από εγκεκριμένο φορέα.

To ISO 22000 βοηθάει τις επιχειρήσεις:

  • Να ενσωματώσουν και να βελτιώσουν τις εσωτερικές διαδικασίες που απαιτούνται για να παρέχουν με συνέπεια ασφαλή τρόφιμα.
  • Να παρέχουν εμπιστοσύνη στους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους ότι η επιχείρηση έχει την ικανότητα να ελέγχει τους κινδύνους ασφάλειας των τροφίμων και να παρέχει ασφαλή προϊόντα.
  • Να παρέχουν ένα μέσο για τη συνεχή βελτίωση που διασφαλίζει ότι το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων είναι αναθεωρημένο και ενημερωμένο, έτσι ώστε όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων να βελτιστοποιούνται συνεχώς αποτελεσματικά.
  • Διασφαλίζoυν ότι υπάρχει επαρκής έλεγχος σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων για την πρόληψη της εισαγωγής κινδύνων στην ασφάλεια των τροφίμων.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά τα πρότυπα του ISO της σειράς 9001 του έτους 2015 αποτελεί ένα διεθνές αναγνωρισμένο πρότυπο για την διαχείριση ποιότητας των επιχειρήσεων. To ISO 9001:2015 αποτελεί επιχειρησιακό μοντέλο που εφαρμόζεται πάνω στις υπάρχουσες διαδικασίες παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών μιας επιχείρησης διασφαλίζοντας σταθερότητα στην ποιότητα που προσφέρει.

Το πρότυπο μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, τον αριθμό του προσωπικού της, το τι προϊόντα ή υπηρεσίες παράγει, το αν πρόκειται για κρατική επιχείρηση, ιδιωτική ή δημόσιο φορέα κλπ. Έχει πρακτική εφαρμογή σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως μεταποιητικές, τεχνικές, παροχής υπηρεσιών, τουριστικές, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.

Οι σύμβουλοι μας είναι στην διάθεση σας να συντελέσουν στην συμμόρφωση της επιχείρησης σας με το ευκολότερο τρόπο, εφαρμόζοντας ένα σύστημα φιλικό προς την επιχείρηση το οποίο θα προσθέσει πραγματική αξία.

Εγκατάσταση ISO 9001:2015

Α. Διάγνωση υφιστάμενης κατάστασης

  • Ανασκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης με στόχο την επιβεβαίωση των σημείων που απαιτείται προσαρμογή της λειτουργίας της επιχείρησης συμφώνα με τις απαιτήσεις του προτύπου.
  • Καθορισμός και ενημέρωση του Υπεύθυνου του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας από την επιχείρηση.

Β. Στάδια ανάπτυξης του Συστήματος διαχείρισης ποιότητας κατά τα πρότυπα του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO της σειράς 9001 του έτους 2015.

  • Σύνταξη των εγγράφων με βάση τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2015.
  • Εγκατάσταση και Εφαρμογή του ΣΔΠ. Με την ολοκλήρωση του 1ου σταδίου, γίνεται η εγκατάσταση και η εφαρμογή του ΣΔΠ. Ο Υπεύθυνος και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό της επιχείρησης εκπαιδεύεται για την ορθή κατανόηση του ΣΔΠ και την άρτια εφαρμογή του.
  • Επίβλεψη εφαρμογής των εγγράφων και προδιαγραφών του συστήματος ποιότητας ISO 9001:2015 έως το χρόνο πιστοποίησης από τον Φορέα Πιστοποίησης – βελτιώσεις και τροποποιήσεις του συστήματος. Εσωτερική Επιθεώρηση για τον εντοπισμό αδυναμιών του Συστήματός Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ).
  • Παρουσία και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης Πιστοποίησης. Συμμόρφωση σε πιθανές παρατηρήσεις διορθωτικών ενεργειών που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης.

Ενδεικτικά πλεονεκτήματα από την ορθή της χρήση του ISO 9001:2015

  • Ικανοποίηση πελατών.
  • Βελτίωση ανταγωνιστικότητας.
  • Βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης.
  • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς του δημοσίου.
  • Εστίαση και κατανόηση των αναγκών του πελάτη.
  • Αύξηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας.
  • Σταθερή ποιότητα υπηρεσιών και τελικών προϊόντων.
  • Τεκμηρίωση του ποιοτικού προφίλ της εταιρίας σας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, προστιθέμενη ανάπτυξη.
  • Βελτίωση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των υπηρεσιών ή των παραγόμενων προϊόντων.
  • Παροχή μεγαλύτερων ευκαιριών στις πωλήσεις και στην προώθηση προϊόντος / υπηρεσίας.

Υπηρεσίες

Αξιόπιστες & εξατομικευμένες λύσεις

Διαχείριση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
Επιδοτήσεις Αναπτυξιακών Έργων
Υπηρεσίες Για Συστήματα Ποιότητας ISO
Μελέτες & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού